Publisert 4. februar 2000

Problemene med «Rowan Gorilla VI» har ikke vært større enn at Rowan Companies nå satser mer på norsk sokkel. Selskapet byr nå på minst syv kontrakter på norsk sokkel.

FIKK PTIL-PES: «Rowan Gorilla VI».
(Foto: ROWAN DRILLING)

I vår kom «Rowan Gorilla VI» til Norge for å bore en brønn for BG Norge på Mandarin øst-prospektet. Det gikk ikke bedre enn at Petroleumstilsynet fant flere feil, og det ble avdekket alvorlig svikt i arbeidet med å dokumentere dekkskranene om bord. Petroleumstilsynet gikk så langt som å kalle saken «alvorlig».

Nå vil Rowan Companies, som eier Rowan Drilling, igjen inn på det norske markedet, men nå med helt nye rigger. Selskapet kjøpte tre rigger under bygging fra Skeie Drilling & Production i juli i år, for rundt 7 milliarder kroner. Nå er den første riggen, «Rowan Viking», ferdigstilt, og selskapet håper på å få riggen inn på norsk sokkel. I første halvår 2011 blir også de to neste jackup-riggene ferdigstilt.

– Før vi kjøpte Skeie-riggene hadde vi ikke bygget rigger med den intensjonen at de skulle være helt i tråd med de strenge norske offshorestandardene, sier David Russel, visepresident for boreoperasjoner hos Rowan Companies, til Upstream.

Ifølge avisen byr Rowan nå på minst syv langtidskontrakter for oppdragsgivere som Statoil, Det norske, ConocoPhillips, Total og flere andre selskap, i konkurranse med Maersk og Seadrill. Kontraktene har oppstart i slutten av 2011 og i 2012.

«Rowan Viking» skal angivelig være veldig nær en kontrakt med en aktør i Nordsjøen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger