Publisert 4. februar 2000

(OTC ’09) Emersons oppkjøp av norske Roxar er allerede godt kjent. Denne uken, i Houston, ble det offisielt, og Roxars Gunnar Hviding føler seg endelig hjemme.

ROXARS NYE HJEM: Emerson Process Technology har
kjøpt Roxar, og begge parter er meget håpefulle.
Emersons Steve Sonnenberg kaller Roxar «den siste
biten av puslespillet», mens Gunnar Hviding (t.h.), føler
at Roxar endelig har kommet hjem
(Alle foto: MAGNUS BIRKENES)

Den offisielle kunngjøring ble gjort i regi av Emerson Process Technologys stand under årets OTC i Houston, og både Emersons konsernsjef, Steve Sonnenberg, og Roxars president Gunnar Hviding var tilstede.

– Prosesstyring utgjør kanskje bare mellom tre og fem prosent av et prosjekts totale capex, men det er nervesystemet som gjør at alt fungerer. I løpet av de siste årene har vi foretatt en rekke oppkjøp, men vi har så langt manglet en «best in class technology» innen oppstrømsovervåkning og reservoarstyring. Det er her Roxar kommer inn, sier Steve Sonnenberg.

– Dette vil gi oss sårt tiltrengte nye muligheter på subseafronten, sier Sonnenberg. Roxar og Emerson har fra før jobbet side om side på flere globale prosjekter, deriblant BW Worldwides FPSO-prosjekt i Mexicogulfen.

Fornøyde nordmenn

Roxars president, Gunnar Hviding, er selv meget fornøyd, og tror Emersons fulle overtagelse vil styrke Roxar som selvstendig enhet. Etter flere år med skiftende eierinteresser, er han overbevist om at selskapet han har ledet og bygget opp gjennom flere år nå endelig har funnet en eier som er virkelig dedikert. Ikke minst vil det føre til vekst på hjemmefronten:

– De siste årene har vi blitt kjøpt og solgt omtrent hvert andre år, men nå føler jeg endelig at Roxar har funnet et hjem. Emerson-systemet har det som trengs for å ta oss det siste steget fra å være en ingeniørbedrift til et virkelig industrielt selskap, og dette vil gi oss en solid trøkk inn i markedet, sier en tydelig fornøyd Gunnar Hviding til Oilinfo.

Investere mer
Blekket på overtagelsespapirene er knapt tørt, men integrasjonsarbeidet har allerede begynt. Til tross for Emersons totale oppkjøp, vil Roxar fortsette som en selvstendig enhet, og Hviding blir sittende, både i navn og stilling.

– Dette er ytterligere tegn på at de vil videreutvikle Roxar som Roxar. Det vil gi oss bedre finansiell og bemanningsmessig dekning, og på sikt vil dette føre til at vi kan øke volumet på vår deleproduksjon. Det vil sannsynligvis også føre til en raskere vekst i Norge. Vi er allerede i gang med å utvide våre fasiliteter i Stavanger, men Emersons inntreden kan raskt fremskynde neste utvidelse etter dette, sier Hviding til Oilinfo.

Emerson lover også å investere mer i Roxars virksomheter, på alle områder. Steve Sonnenberg garanterer at selskapet ikke vil bli glemt:

– Vi vil investere mer i dette selskapet i fremtiden. Det kommer til å bli en viktig brikke i vår virksomhet, og vi vil investere i fasiliteter, mennesker, teknologi, markedsføring og produktutvikling, lover Sonnenberg.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger