Publisert 4. februar 2000

Det russiske oljeselskapet LUKoil er i samtaler med aksjonærene i det spanske oljeselskapet Repsol om å kjøpe 30 prosent av aksjene i selskapet.

Kilder nær handelen sier til Moscow Times at LUKoil kan komme til å betale rundt 28 euro per aksje til den spanske entreprenøren Sacyr Vallehermoso for hans 20 prosent i selskapet. Det er en dobling i forhold til prisen på aksjen når børsen stengte fredag.

Og 10 prosent til
I tillegg til Vallehermosos aksjer, vil LUKoil kjøpe aksjer tilsvarende 10 prosent i selskapet som nå eies av banken La Caixa, forsikringsselskapet Mutua Madrilena og selskapet Repinves. Banken La Caixa er blant kildene som har bekreftet at LUKoil ønsker å kjøpe aksjene i Repsol. Med en aksjepris på 28 euro per aksje, er 30 prosent av selskapet verdt 70 milliarder kroner.

Det er dog flere store spørsmål knyttet til oppkjøpet. For det første er Repsols underselskap Gas Natural i ferd med å slå seg sammen med selskapet Union Fenosa, og spanske analytikere sier det er viktig at et eventuelt LUKoil-oppkjøp ikke kommer i veien for denne avtalen.

Nok cash?
Det er også usikkert hvordan LUKoil har tenkt å finansiere oppkjøpet, skriver Moscow Times.

– Så vidt jeg kan se, har LUKoil ikke råd til å betale i nærheten av 70 milliarder kroner, sier analytikeren Igor Kurinnyy.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger