Publisert 21. desember 2007

Den russiske forsvarssjefen Jurij Balujevskij ba på et møte med forsvarssjef Sverre Diesen om bekreftelser på at Norge ikke ser på Russland som en trussel.

NTB

Møtet mellom de to forsvarstoppene fant sted på Gardermoen den 3. desember i år. Etter møtet sa den russiske forsvarssjefen at Russland ikke kommer til å øke antallet soldater langs grensa mot Norge, melder Fiskaren.

Kommunikasjonssjef Birgitte Frisch i Forsvarsstaben bekrefter møtet. Ifølge henne kom møtet i stand fordi «den russiske forsvarssjefen ville ha bekreftet at Norge ikke ser på Russland som en trussel i nord».

– Forsvarssjef Sverre Diesen bekreftet at Norge vurderer situasjonen i nordområdene som rolig, sier hun.

Møtet fant sted omtrent samtidig som den russiske nordflåten gjennomførte en større øvelse i Nordsjøen. Øvelsen førte blant annet til protester fra Norge, fordi den forstyrret helikoptertrafikken til og fra oljeplattformene i Nordsjøen.

I forrige uke sa den russiske forsvarssjefen, Jurij Balujevskij, at Russland ikke har planer om ei omfattende opprusting som følge av at landet har trukket seg fra CFE-avtalen. Nyhetsbyrået RIA-Novosti melder også at det innebærer at russerne ikke kommer til å øke styrkene langs grensa mot Norge.

– Vi har minimale styrker og våpen i nord, og langs hele den 196 kilometer lange grensa mot Norge har vi kun en motorisert brigade, sier Balujevskij.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger