Publisert 11. april 2006

Den eneste riggen som har drevet leteaktivitet for russerne i Barentshavet vil nå sette kursen for Singapore. Der skal den klargjøres for den tre-årige charteravtalen med Beta Drilling.

Alex Khrol, Murmansk

«Murmanskaya»

Den russiske jack-up-riggen «Murmanskaya» som er eiet og operert av Arktikmorneftegazrazvedka (Arktik) er nå klar til å forlate Murmansk.

Den transporteres til et verft i Singapore for oppgradering, og ventes å være driftsklar tredje kvartal 2006. Beta Drilling AS har som tidligere kjent inngått en tre-årig charteravtale med Arktik for leie av riggen etter en innledende reaktiveringsperiode.

Leteaktiviteten nede
Leteaktiviteten i russisk sektor i Barentshavet ligger dermed helt nede ettersom dette er den eneste riggen som har drevet leteboring i området.

Etter å ha avsluttet sesongens siste boreoppdrag ble for øvrig Arktik ifølge selskapets direktør Oleg Mnatsakanyan beskyldt for å valgt feil posisjon i «Barents Sea at Medin More-2»- strukturen under boringen av brønn 4. Etter åtte måneders krangel vil direktøren ikke utelukke at man vil måtte gå til rettslig skritt for å drive inn 4 millioner dollar for boringen av denne brønnen.

Charteravtale
Den 22 mars 2006 inngikk Beta Drilling AS og Arktik en charteravtale for leie av Murmanskaya for tre år etter en innledende reaktiveringsperiode. Charterleien under mobilisering, reaktivering og demobilisering er 4.000 dollar pr dag, mens leien for enheten i arbeid er 25.000 dollar pr dag. Det ventes at arbeid relatert til reaktivering av enheten vil beløpe seg til 10- 12 millioner dollar.

Sinvest kjøpte som kjent et par dager senere 100 prosent av aksjene i Beta Drilling AS fra Skeie Group for 16 millioner kroner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger