Publisert 4. februar 2000

Det statlig eide selskapet Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC) og Gazprom har signert en forståelsesavtale for olje- og gassleting i Afrikas beste områder, melder selskapene.

– NNPC har signert en generell avtale med Gazprom på delte prosjekter. Avtalen dekker petroleum- og gassleting, så vel som kraft, sier NNPCs talsperson, Levi Ajounoma.

– Detaljer for spesifikke prosjekter blir utarbeidet senere, i tillegg til pengesummer involvert, fortsetter han.

Gazprom-direktør Alexei Miller og hans nigerianske partner, Abubakar Yar’Adua, signerte avtalen i Moskva, skriver Moscow Times.

Den nigerianske regjeringen sa i januar at Gazprom skulle bruke mellom USD 1 milliard til 2,5 milliarder på å utvikle landets gassektor. I juni sa Gazprom at de to selskapene hadde avtalt å konstruere en gassrørledning i Nigeria, og hadde diskutert en gasslink på tvers av Sahara.

Nigeria har verdens syvende største gassreserver, men har så langt ikke klart å utvikle gassindustrien til fullt potensial. Gazprom har uttalt at å investere i Nigeria flytende naturgass utgjør en strategisk viktighet da det er nærere det Nordamerikanske markedet enn Russland.

– Regjeringen er også veldig ivrige på at Nigeria når sitt fulle potensial innen olje og gass, til fordel for folket, sa Ajounoma.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger