Publisert 17. mars 2006

Hydro har invitert russlands statsminister Mikhail Fradkov og Jens Stoltenberg til Nyhamna på Aukra 28.mars.

Det er Hydro som har invitert den russiske og norske statsministeren til Aukra. Sammen med Jens Stoltenberg skal Fradkov se Ormen Lange-anlegget på Nyhamna, skriver Romsdals Budstikke (RB).

Foreløpig er det lagt lokk over all informasjon om besøket, men informasjonssjef Øyvind Østang ved Statsministerens kontor bekrefter at statsminister Fradkov kommer.

Det er felles interesser mellom norske og russiske myndigheter og Hydro om olje- og gassutbygging i nord som er bakgrunnen for besøket. Hydro er blant annet partner med det statskontrollerte russiske selskapet Gazprom i utviklingen av det gigantiske gassfeltet Shtokman i russiske del av Barentshavet.

Shtokman inneholder mer gass enn alle norske gassfelt til sammen. Investeringen for å utvikle feltet er kostnadsberegnet til over 160 milliarder kroner – eller fire ganger kostnadene ved å bygge ut Snøhvitfeltet utenfor Finnmark, og nesten 100 millioner mer enn Ormen-utbyggingen skriver RB.

Gazprom vil velge to eller tre utenlandske partnere før 15. april. Tidligere har Gazprom plukket ut de amerikanske selskapene ConocoPhilips og Chevron, Frankrikes Total og Norges Statoil og Hydro.

Hydro håper at Shtokman skal bli et liknende pionerprosjekt for Hydro for virksomhet i arktiske områder slik Snøhvit har blitt for Statoil. Hydro har ambisjoner om at aktivitet i Russland skal bli en bærebjelke for selskapet i løpet av få år.

28. mars var det planen at den russiske statsministeren, Mikhail Fradkov skulle besøke både Hydros Ormen Lange-prosjekt og Snøhvit-anlegget ved Hammerfest. Planene er nå endret og Fradkov kommer nå bare til å besøke Hydros anlegg på Nyhavna skriver RB.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger