Publisert 3. november 2005

Mens norsk oljeproduksjon har falt med ca ti prosent i år, og orkanene i Mexicogulfen merkes i de amerikanske produksjonstallene, satte den russisk oljeproduksjonen i oktober ny rekord for femte måned på rad.

Petromagasinet.no, Stavanger

I oktober ventes produksjonen å nå 9,6 milloner fat olje per dag ifølge Reuters’ kilder i det russiske energidepartementet.

Rekordene faller
De offisielle tallene for oljeproduksjonen vil foreligge i morgen fredag, og hvis de foreløbige tallene blir bekreftet vil det bety at Russland setter ny rekord for femte måned på rad. Tallene vil også bety at det er årets største økning i forhold til foregående måned.

Har snudd utviklingen
Etter at oljeproduksjonen i Russland steg både i 2003 og 2004 med henholdsvis 11 og 9 prosent, opplevde russerne stagnasjon over nesten et trekvart år før utviklingen snudde i juni i år. Pr september hadde året 2005 så langt gitt en økning på 2,7% i forhold til tilsvarende periode året før.

Og russerne kan vente at rekordene vil fortsette å falle. 1. oktober startet produksjonen på det meget omtalte Sakhalin-1 feltet, hvor man venter en døgnproduksjon på 50.000 fat ved slutten av året, og det femdobbelte innen utløpet av 2006.

Til sammenligning ligger norsk oljeproduksjon rundt 2,6 millioner fat pr dag, mot toppåret 2000 da døgnproduksjonen var 3,1 millioner fat.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger