Russland vil være alltid beredt

Publisert 16. august 2010

I kjølevannet av oljekatastrofen i Mexicogolfen har Russland sett nærmere på sine egne beredskapsplaner og iverksetter nå et nytt nasjonalt system for bekjempelse av oljeforurensing.

Av Inger Johanne Stenberg

Den russiske statsministeren Vladimir Putin, godkjente forrige uke Forskriften om kryssing av den russiske grensen og vilkår for utenlandske skip, fly og andre fartøy i beredskapshensikt. Denne forskriften skal gjøre det enklere å få hjelp fra ulike land i tilfelle det oppstår behov som følge av oljesøl, det skriver b-port.com.

De nye reglene klargjør hvilke instanser utenlandske beredskapsorganisasjoner skal henvende seg til i tilfelle behov for hjelp i russiske farvann.

– Disse forskriftene er nødvendig for å sikre sikkerhet innen shipping, og for byggingen av mer moderne, sikkert og effektivt marint utstyr, sier Putin ifølge Barents Observer.

Statsministeren tilføyer at dette er grunnleggende for den kommersielle flåten, fiskeriflåten og de skipene som arbeider i forbindelse med utvinning av olje og gass på sokkelen. Det går flere skip med oljelast langs kysten av Russland og mot blant annet Norge. De nye reglene vil kunne gjøre det lettere for ulike nasjonale myndigheter å samarbeide på tvers av grensene i tilfelle utslipp av olje.

I år skal den russiske staten sette av 14,3 milliarder rubler til skipsbyggingsindustrien, dette tilsvarer nesten tre milliarder norske kroner. Som følge av dette forventer også Putin og hans disipler at skipsbyggerne følger de nye reglene.

Det enorme landet i øst er i ferd med å utvide olje- og gassindustrien sin betraktelig i områdene nordvest i Barentshavet, samt i området rundt Yamal lenger øst, på østkysten og i Kaspihavet.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger