Publisert 4. februar 2000

På tross av vetotrussel fra president Obama, har republikanerne i den amerikanske Kongressen vedtatt å knytte skattelette for vanlige amerikanere til byggingen av en ny tjæresand-oljeledning.

Kongressens flertall stemte for å forlenge et skattekutt som vil komme 160 millioner lønnstakere til gode. Alle parter ønsket forlengelsen, men det republikanske flertallet i Representantenes brukte sitt flertall til å knytte skattevedtaket til en godkjenning av det omstridte Keystone XL-prosjektet for å bygge en ny oljeledning fra Canada til Texas. Oljeledningsprosjektet vil skape 20.000 nye jobber, mener republikanerne.

Obama har truet med å nedlegge veto mot loven slik den foreligger, og demokratene i Representantenes hus ble tvunget til å stemme imot fordi de er skeptiske til oljeledningen, melder NTB. Lovforslaget går nå til Senatet der det demokratiske flertallet trolig legger det dødt, da demokratene er skeptiske til prosjektet av miljømessige grunner og vil ha prosjektet utsatt. Oljeledningen skal etter planen frakte olje fra tjæresandutvinningen i Canada til raffinerier i Texas.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger