Publisert 26. juni 2006

De ansatte i den svenske bilfabrikken SAAB er leie av usikkerheten. De krever klart svar fra General Motors (GM) på hva slags planer de amerikanske eierne har for SAABs framtid.

NTB

Mandag la de ansatte ved SAABs avdelinger i Göteborg, i Trollhättan litt lenger nord og i Södertälje sørvest for Stockholm ned arbeidet i flere timer. Klubbleder Paul Åkerlund i Trollhättan sier kontakten med ledelsen er dårlig.

– Vi frykter at det finnes hemmelige planer og at det er årsaken til at GM-ledelsen ikke vil snakke med oss, sa Åkerlund i en tale til rundt 500 arbeidskamerater mandag. SAABs administrerende direktør Jan-Åke Jonsson forsøker å berolige de ansatte.

Jonsson sa mandag til det svenske nyhetsbyrået TT at planene om en helt ny SAAB-modell, basert på den såkalte Delta-plattformen for mindre forhjulstrekkere, ligger fast. Denne modellen skal etter planen produseres i Trollhättan, påpekte han.

Jan-Åke Jonsson håper også at SAAB skal få ta del i byggingen av den neste modellen av Opel Astra. De tyske Opel-fabrikkene eies i likhet med SAAB av GM, og den nye Astra skal etter planen også baseres på Delta-plattformen.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger