Safelink Group sikrer finansiering

Safelink hivkomensator(Foto: Safelink).
Publisert 9. februar 2016

Safelink Group, en ledende leverandør av passive hiv kompensatorer til Offshore og Subsea-industrien, har signert sin andre finansieringsavtale med Eksportkreditt, som er heleid av den norske stat og administrert av nærings- og handelsdepartementet. Finansieringen gjør det mulig for Safelink å eksponere sine tjenester til Asia-Pacific markedet.

Offshore-industrien bruker passive hiv kompensatorer som et alternativ til aktive hiv kompensatorer. Fordelen med passive hiv kompensatorer er at dette er en mobil løsning som øker vær-vinduet for løfteoperasjoner Offshore. Dette reduserer både tid og kostnader for å ferdigstille kompliserte undervannsinstallasjoner. Systemet gjør det også mulig å bruke mindre kostbare fartøy til avanserte løfteoperasjoner.

Den globale etterspørselen for produktet har vært økende de siste årene. Gitt størrelsen, kompleksiteten og krav til nøyaktighet, som håndtering av undervannsutstyr krever, har det blitt viktig og samtidig mer utfordrende å sikre løfteoperasjoner offshore for dynamisk påvirkning.De nyeste PHC-systemene kan trykt jobbe med last opp til 1400 tonn. Dette er mer enn hva aktive hiv kompensatorsystemer klarer per i dag. Dette gjør passive hiv kompensatorer til de eneste alternativet til installasjonsfartøyenes tyngre løft.

Safelink hivkompensator(Foto: Safelink)
Safelink hivkompensator(Foto: Safelink)

”Å hjelpe norske eksportører og lykkes utenlands, er Eksportkreditts største ambisjon. Det er spesielt givende for oss når et norsk selskap som Safelink, har klart å eksportere teknologien sin og utvide internasjonalt ved å bruke finansiering som et salgsverktøy. Safelink forstår hvordan de skal bruke eksportfinansiering til fordel for seg selv og sine kunder. De har i tillegg vært konstruktive samarbeidspartnere gjennom hele prosessen”, sier Laila Johnsen, Senior visepresident i Eksportkreditt.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger