Publisert 4. februar 2000

Letevirksomheten på Jordbærprospektet i lisens 373s har gått langt over tiden, og det med god grunn; brønnen viste olje og har allerede blitt produksjonstestet.

Nå melder operatør BG Norge at potensialet til funnet blir videre vurdert med et sidesteg. Brønnen som har blitt boret heter 34/3-1S, og ligger nord-øst for Snorre. Oljen ble funnet i Juralag.

BREDFORD: Under produksjonstestene på
Jordbær. (Foto: BG NORGE)

Usikker størrelse
Selv om det er utført omfattende datainnsamling og brønnen er produksjonstestet med en gjennomsnittlig oljerate på 1200 Sm3/dag, vil ikke BG si noe om funnets størrelse.

– Det er for tidlig å si noe om størrelsen på funnet, men det er positivt at det foreløpige datagrunnlaget indikerer tilfredsstillende reservoaregenskaper. Vi skal nå bore et sidesteg og gjøre en grundig analyse av brønndata før vi sammen med de andre rettighetshaverne enes om et videre løp for lisensen, sier administrerende direktør Petter Myhre i BG Norge i en pressemelding.

Bra for Revus
Revus, som har en andel på 20 prosent i lisensen, ser med spesielt blide øyne på funnet. Selskapet har nemlig andeler i flere lisenser i nærheten, og melder at dette funnet indikerer at det kan gjøres flere lignende funn i nærheten.

Brønnen ble boret av «Bredford Dolphin» til et vertikalt dyp på 4057 meter. Vanndybden på stedet er 410 meter. Andelshavere i lisensen er operatør BG Norge med 45 prosent, Revus Energy med 20 prosent, Idemitsu har 25 prosent mens RWE-Dea har 10 prosent.

Brønnen blir nå plugget og forlatt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger