Saipem må betale 1,1 mill. i erstatning til arbeider som måtte amputere bein
NTB
NTB
4. desember 2019
FOTO: Ptil
Saipem må betale 1,1 mill. i erstatning til arbeider som måtte amputere bein
NTB
NTB
4. desember 2019
Stavanger tingrett har tilkjent en oljearbeider 1,1 millioner i erstatning. Retten mener at mannen ble sagt opp fordi han amputerte beinet, skriver Sysla.

Mannen måtte amputere beinet etter en motorsykkelulykke. En offshorelege konkluderte med at mannen var helsemessig skikket til å arbeide offshore, men bedriftshelsetjenesten i oljeselskapet Saipem var uenig og sa at de trengte mer informasjon.

Ifølge Sysla har mannen nå blitt tilkjent 1,1 millioner kroner i erstatning og 50.000 kroner i oppreisning. Han får dessuten dekket 390.000 kroner i sakskostnader.

Mannen var ansatt som boresjef på en av Saipems plattformer.

Fagforeningen mener at mannen i praksis er blitt sagt opp av Saipem, siden han ikke fikk jobbe og ikke fikk utbetalt lønn.

– Jeg er godt fornøyd med at retten har konkludert med at min klient i praksis ble sagt opp av Saipem, sier Industri Energi-advokat Eyvind Mossige til Sysla.

Til FriFagbevegelse , som omtalte saken først, sier Mossige at han hadde håpet på et høyere erstatningsbeløp.

– Jeg hadde håpet på et enda høyere erstatningsbeløp. Årsaken er at klienten min verken har hatt lønn eller fått lov til å jobbe siden juni 2016. Retten vurderer imidlertid bevisene dit hen at det er grunnlag for å begrense beløpets størrelse tilbake til sommeren 2018, sier han til FriFagbevegelse.

Saipems advokat ønsker ikke å kommentere saken før hun har satt seg inn i dommen, skriver både Sysla og FriFagbevegelse.