Publisert 4. februar 2000

Oiltec Solutions og Maersk Training Centre har inngått et samarbeid for avanserte treningsprogram for boring, brønnkontroll, personellferdigheter, sikkerhet og offshore logistikk.

– Vi har lyttet til markedet, og da har vi fått beskjed om at boreutstyr og simulatorer nesten alltid oppfyller behovene, så trenger en fortsatt skikkelig operatørkunnskap for å kunne utnytte utstyret helt og fullt, sier daglig leder Tom Bremer i norske Oiltec.

Den nye avtalen blir av de to selskapene karakterisert som et ekteskap mellom simulatorprodusenten og ferdighetslæreren. Partnerne vil etablere et treningssenter utenfor Stavanger som vil levere en bred portefølje av treningsaktiviteter.

– Vi kan starte opp veldig kjapt siden vi har en standard for etablering og drift av slike treningssenter, sier Hans Bloch-Kjær, salgs og markedsdirektør i Maersk Training Centre, i en pressemelding.

Danskene har drevet med treningssentre i tre årtier, men dette er første gangen selskapet etablerer et senter sammen med et annet selskap.

– Dette reflekterer det standpunktet vi tok for en stund tilbake om å bli en åpen tilbyder av læretjenester og fokusere mer på å levere en komplett læringsprosess, i stedet for å fokusere på de viktigste opplæringsaspektene vi fokuserte på tidligere, sier Bloch-Kjær.

Senteret vil etableres i en spesialbygd etasje i Hitec-komplekset på Forus med både auditorium og klasserom.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger