Samarbeider mot offshoremarkedet

Publisert 16. september 2013

Otera Elektro og Hammerfest-bedriften Gagama Elektro har signert en samarbeidsavtale. Selskapene satser på økte leveranser til kunder innen industri-, petroleums- og offshoremarkedet.,- Gjennom avtalen etablerer vi en strategisk allianse som begge bedriftene har fordel av, sier daglig leder i Gagama Elektro, Even Sageng.

Både Otera Elektro og Gagama Elektro har lang erfaring som tilbydere av elektrotjenester.

– Sammen har vi kompetanse og kapasitet til å bli den foretrukne leverandør av alle typer elektrotjenester til petroleums- og offshorenæringen i nord. Petroleumsnæringens mange aktører har flyttet mye av sin aktivitet til våre områder, sier Sageng.

Hammerfest-bedriften Gagama Elektro har vært underleverandør til flere olje- og gassrelaterte prosjekter siden Snøhvitutbyggingen startet i Hammerfest. Bedriften har opplevd god vekst de siste årene. Samarbeidet med Otera Elektro gjør det mulig å ta større og mer komplekse oppdrag i et større geografisk område.

– Vi ser positivt på dette samarbeidet og er stolte av å ha fått en sterk samarbeidspartner som Otera, med bred erfaring fra olje- og gassvirksomheten. Vi tror samarbeidet vil bidra til at markedet får en god leverandør, med lokal tilknytning, kunnskap om lokale forhold, lang erfaring fra leveranser til bransjen og bred kompetanse til å utføre leveranser, sier Sageng.

God timing
Signeringen av samarbeidsavtalen er godt timet. I oktober kommer Saipems borerigg Scarabeo 8 til kai i Tromsø for vedlikeholdsarbeid. Til neste år kommer ENI Norges Goliat-plattform til Hammerfest og skal ferdigstilles før produksjonen starter opp i fjerde kvartal 2014.

Sageng påpeker at alle prognoser tilsier at det blir mye arbeid med rigger og supplyfartøy i årene fremover i regionen. Otera har utført mye arbeid på Scarabeo 5 og flere andre rigger, borefartøy og supplyskip.

Otera har stått for ombygginger, vedlikehold og tavleproduksjon på en rekke store installasjoner over hele verden. De utfører installasjon, vedlikehold og service på kommunikasjons- og navigasjonsutstyr og komplette styresystemer for nød- og sikkerhetsutstyr, og innehar også stor kompetanse på borerelatert utstyr.

– Kan ta større prosjekter
– For Otera Elektro betyr dette at vi gjennom samarbeid med Finnmarks største installatør kommer inn i et stort marked på hva som skal skje i nord områdene, hvor vi i fellesskap kan ta større prosjekter. Samtidig som vi innehar mye lik kompetanse, har vi også en del forskjellig kompetanse som styrker hverandre, slik at vi kan ta totalprosjekter hvor kunden kun har en aktør å forholde seg til, sier administrerende direktør i Otera Elektro, Terje Borch.

– Våre kunder får stadig større aktivitet i nordområdene. Nå følger vi etter og er svært fornøyd med å ha landet en samarbeidsavtale med Gagama Elektro. Vi har selvfølgelig vurdert ulike strategiske alternativer, og vi kom frem til at et samarbeid med Gagama Elektro i Hammerfest var å foretrekke. Vi er sikre på at begge bedriftene og kundene vil få glede av samarbeidet i årene som kommer, sier Borch.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger