Publisert 4. februar 2000

Dataleverandøren One Voice og kommunikasjons-rådgivere i First House har gått sammen om å tilby tjenester innen beredskapshåndtering og krisekommunikasjon.

SAMARBEIDER OM KRISEHåNDTERING:Bjørn Richard
Johansen i First House tror de to firmaene utfyller
hverandres kompetanse. (Foto;FIRST HOUSE)

Forrige uke ble det kjent at kommunikasjonsrådgiverselskapet First House kapret tidligere OLF-sjef Per Terje Vold og NRK-veteran Geir Heljesen.

Nå meldes det om at First House og One Voice skal samarbeide om å tilby kundene tjenester innen utvikling og revisjon av beredskapsplaner, planlegging og gjennomføring av øvelser og kommunikasjonsfaglig bistand i krise- og beredskapssituasjoner.

Krisehåndteringsverktøyet CIM skal brukes, og systemet er allerede i bruk eller under implementering hos blant annet G4S, Marathon Petroleum og alle departementer av regjeringens krisestøtteenhet.

– God krisehåndtering handler om å ha et planverk som fungerer både strategisk og operativt, og at organisasjonen kjenner planverket og er fokusert på de ulike rollene som skal fylles. øvelser er helt avgjørende for å sikre forståelsen av planverket og det samspillet som må til for å løse de mange oppgavene en krise fører med seg. Vi har sett ulike systemer for krisehåndtering, og vi er imponert over den løsningen One Voice har utviklet. Deres programvare CIM har hatt stor suksess i Norge og vil helt sikkert bidra til å skape en standardisert plattform for krisehåndtering på tvers av selv komplekse organisasjoner, sier Bjørn Richard Johansen, partner og seniorrådgiver i First House.

Jeg tror vi vil kommer til å se en økt grad av krav til standardisering av krise- og beredskapssystemer framover. One Voice har med CIM utviklet et unikt system som er godt kjent i offshore industrien, som vi ser at også den landbaserte industrien vil komme til å implementere, sier Bjørn Richard Johansen til Petro.no.

Offshore og energinæringen er en viktig sektor for First House og One Voice, og Johansen ser at også offentlig sektor og landbasert industri tar mer og mer etter offshore-industrien.

De to selskapene har vært i dialog om samarbeidet, og føler det var naturlig å utfylle hverandres kompetanser.

– Vi har solid erfaring fra krisehåndtering og kommunikasjon, og vi kommer også til å inngå strategiske allianser der hvor det er hensiktsmessig. Eksempler her kan være TV-streaming og lokale samarbeidspartnere rundt om i Norge som AppAreo i Trondheim, sier Johansen til Petro.no.

Denne saken er hentet fra vårt søsternettsted Petro.no . Både Petro.no og Oilinfo er en del av mediehuset PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger