Publisert 4. februar 2000

Hvordan offshore vindkraft kan utnyttes best, er det sentrale spørsmålet når en fransk minister i dag besøker Norges forskningsråd.

I over 20 år har Norge og Frankrike samarbeidet gjennom Fransk-Norsk Stiftelse (FNS). I dag vil Chantal Jouanno, minister for økologi, miljø og energi, besøke Norges forskningsråd. Hvordan næringslivet og forskningsmiljøer kan finne fram til best utnyttelse av fornybar, marin energi er hovedemne i seminaret.

– Vi har store forventninger til hva Norge og Frankrike kan få til sammen. Våre to land har utfyllende kompetanse på energi og har mye å lære av hverandre, sier Arvid Hallén, Forskningsrådets administrerende direktør, i en pressemelding.

Forskningsrådet mener Norge har kommet langt med å utvikle teknologi for offshore vindkraft.

– Målet er å legge til rette for flere samarbeidsprosjekter, forskning og teknologiutvikling. Kombinasjonen mellom norsk ekspertise på marine operasjoner og Frankrikes sterke posisjon som energiprodusent, er en god plattform og et godt utgangspunkt for samarbeid om offshore marine fornybar energi, mener Hallén.

Rundt 90 deltakere deltar på seminaret, som går over to dager. Teknologi, plattformer, prosjektutvikling og energiutvikling, er hete tema.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger