Samarbeider om oljevernprosjekt

Publisert 4. september 2014

Fire oljeselskap og Kystverket har slått seg sammen med Aptomar for å styrke teknologifunksjonalitet og kommunikasjonsinfrastruktur for offshore oljeutslippdeteksjon og styringssystemer.,De fire oljeselskapene er Eni Norge, Statoil, Gdf Suez E&P Norge og OMV Norge.

– Tradisjonelt har oljeutslipsegmentet vært noe produktfokusert. Dette felles industriprosjektet tar en bredere systemtilnærming til oljeutslippdeteksjon og ledelse. Målet er å bedre sikkerheten og samtidig redusere kostnader gjennom å forbedre teknologi og utnytte ressursene til havs mer effektivt, sier Lars Solberg, administrerende direktør i Aptomar.

Industriprosjektet (JIP) til flere millioner kroner skal tilby operatører flere nye funksjoner og løsninger innenfor taktisk oljevernledelse.

Det skal gjøres mulig for onshorepersonell å bistå offshoremannskap i å utføre oljeutslippovervåking og -deteksjon, både under produksjon og i tilfelle oljeutslipp.

Det skal også utvikles et system som legger til rette for integrering av alle typer eksisterende kamerakilder – fra ROV-er og PSV, til plattformer og fiskefartøy.

For å sikre et felles operasjonsbilde på stedet under et oljeutslipp, vil JIP ta sikte på å utvikle et lokalt offshore kommunikasjonsnett som muliggjør datadeling av denne informasjonen mellom alle som er involvert i å bekjempe utslippet.

– Gjennom å utnytte eksisterende kamerakilder, og slik at alle offshorefartøy å benytte seg av samme felles operasjonsbilde, vil vi holde kostnadene nede samtidig som vi forbedrer sikkerheten. Vi og våre oljepartnere i industrien er sikre på at denne systemtilnærmingen vil ta marineovervåkning, oljesøldeteksjon og bekjempelse til et nytt nivå, sier Solberg.

JIP forventes å være avsluttet ved utgangen av 2014.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger