Samler europeiske studenter i oljekonkurranse

Publisert 12. juli 2013

SPE Aberdeen lanserer den første europeiske oljekonkurransen for studenter: Europa Petro League.

Rundt 50 studenter fra hele Europa skal delta i konkurransen der lag på fire skal kjempe over seks runder som inkluderer analysere case-studier og hektiske spørsmålsrunder. Kvalifiseringsrunden er åpnet, og krever at lagene sender inn en skoleartikkel som drøfter en av fire spesifiserte industriemner.

Konkurransen er den første av sitt slag i Europa, og blir et knutepunkt for de som studerer olje- og gassrelaterte fag. I år konkurrerer lagene om en premiepott på 2000 pund, omlag 18.390 kroner etter dagens valutakurser.

Arrangementet er organisert av frivillige fra SPE Aberdeens Young Professionals (YP).

– SPE Gulf Coast har tidligere arrangert PetroBowl, en lignende konkurranse, for studenter i USA de siste 12 årene. De opplever stor suksess, og har 36 lag som deltar i år. Vi følte at det var viktig å bringe dette til Europa for å gi studenter en sjanse til å vise hva de er gode for, sier YP Co-formann Nikhil Shindgika.

– Konkurransen har krevd mye planlegging, ikke bare for å sikre at hver av rundene er engasjerende og utfordrende, men også for å gi muligheter for nettverksbygging og sjansen for studenter til å heve sin profil med potensielle arbeidsgivere, sier prosjektleder Oludare Elebiju.

SPE Aberdeen har planer om å arrangere Europa Petro League annethvert år.

Fristen for å sende inn en skoleartikkel er 27. juli. Et panel av dommere velger de ti beste lagene og offentliggjør resultatet mandag 1. august. Lagene går deretter videre i konkurransen som finner sted onsdag 4. september kl.09 til kl.16 på Aberdeen Exhibition and Conference Centre.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger