Publisert 12. juli 2018

PSW Group og Clean Shores Global har inngått et pilotprosjekt for innhenting, reparasjon og gjenbruk av oppdriftselementer for stigerør.

De tøffe værforholdene offshore kan gjøre at oppdriftselementer for stigerør løsner. Utfordringen er at disse elementene ikke alltid er merket og av den grunn ikke kan tilbakeføres til riktig eier. I slike tilfeller ender de som strandsøppel, og over tid vil de avgi plastpartikler når de forvitrer. Det ønsker Clean Shores og PSW Group å gjøre noe med.

Denne uken utførte de to selskapene den første fasen i prøveprosjektet for innhenting, reparasjon og gjenbruk av slike stigerørselementer, skriver PSW Group i en melding.

To elementer ble hentet med helikopter på Fribergsholmen i Solund og ble fraktet til PSW Groups base på Mongstad for restaurering.

– I vår policy står det at vi vil «strebe for null utslipp og minimere vårt miljømessige fotavtrykk», men vi ønsker også å bidra til en mer bærekraftig industri. Om vi kan bidra til å restaurasjon og gjenbruk av slike elementer, er dette et steg i riktig retning, står det i meldingen.

Viser ordningen seg å være kommersiell gjennomførbar, ønsker Clean Shores å utvide ordningen langs kysten.

Siste fra forsiden

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger