Publisert 23. august 2006

I dag åpner et nytt nasjonalt kompetansesenter for utvikling av bore- og brønnteknologi på Ullandhaug i Stavanger.

Av: Astri Sivertsen

Marit Karlsen Brandal
leder det nye senteret.

Senteret har fått navnet Ullrigg Centre etter testriggen til International Research Centre of Stavanger (IRIS), som leder og koordinerer initiativet.

– Formålet er å forsterke teknologiutviklingen innenfor boring og brønn, og bidra til mer forskning og innovasjon, sier Marit Karlsen Brandal, senterleder og direktør for Ullrigg bore- og brønnsenter.

Hun legger til at mer og mer av oljevirksomheten foregår på havbunnen, og at bedre brønner er det viktigste virkemiddelet i å få ut mest mulig olje og gass fra feltene.

Senteret skal være en samlingsplass for små og store bedrifter og forsknings- og undervisningsinstitusjoner i Norge og internasjonalt. Det skal arrangere møter og konferanser, og opprette egne internettsider for utveksling av informasjon.

Ullrigg Centre ønsker å være en pådriver for nye forskningsprosjekter og testmetoder, og for å øke antallet doktorgrader innenfor fagområdet. Det ønsker også å gi mindre selskaper en arena der de kan markedsføre sin kompetanse overfor større aktører og forskningsinstitusjoner.

Driftskostnadene skal dekkes av de større selskapene som er med i senteret. Så langt har cirka 20 større og mindre selskaper og organisasjoner meldt seg interessert i å delta, opplyser Brandal. Statoil og Hydro er blant disse.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger