Publisert 4. februar 2000

PGS trenger 500 millioner dollar til byggingen av to nye Ramform-fartøy for å fornye og utvide flåten. Pengene skaffes gjennom en rettet emisjon.

RAMFORM VALIANT: Fra PGS. Foto: PGS

– Vår beslutning om å fornye og utvide flåten vor kommer på et tidspunkt da vi forventer vekst i seismikketterspørselen. Vi velger å innhente egenkapital for å bevare vår finansielle styrke og strategiske fleksibilitet, forteller president og administrerende direktør for PGS, Jon Erik Reinhardsen.

Selskapet forventer at de to nybyggene kommer til å ha en prislapp på 250 millioner dollar hver, eller nesten 1,5 milliard kroner. Dette er inkludert bygging, oppfølging, ferdigstillelse og en omfattende seismisk pakke.

I tillegg til de to på planleggingsblokka melder PGS i en børsmelding at ytterligere to skip av samme type kan komme til å bli bestilt. En endelig kontrakt for de nye skipene vil inngås i begynnelsen av neste år. Levering av det første av fartøyene vil skje i første kvartal 2013, og neste fartøy ett år senere.

Reeinhardsen forteller at innehentingen av egenkapitalen vil til slutt resulterer i økt gevinsten for aksjonærene i selskapet.

– Vi er dedikerte til å levere aksjonærverdien fra denne investeringen gjennom økte inntjeninger og innføringen av et dividendeprogram, sier direktøren.

Fartøyene som skal bygges er basert på Ramform-designet, og skal inneholde en oppgradert seismisk pakke.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger