Publisert 4. februar 2000

Næringsutviklings- organisasjonene langs kysten har kommet frem til noen felles standpunkter til Petroleumsmeldingen som ble lagt frem 24. juni. 10. november er det høring i energi- og miljøkomiteen.

OED: Statssekretær Per Rune Henriksen var med på
møtet med næringsutviklingsorganisasjonene.
(Foto: OED)

ER MED: Birger Haraldseid i Greater Stavanger har
vært med på å forme standpunktene til høringen
over Petroleumsmeldingen.
(Foto: Inger Johanne Stenberg/PetroMedia)

20. oktober møtte næringsutviklingsorganisasjoner langs kysten med representanter fra energi- og miljøkomiteen og statssekretæren Per Rune Henriksen i Olje- og energidepartementet (OED). Forut for energi- og miljøkomiteens høring over Petroleumsmeldingen 10. november.

Greater Stavanger har sammen med PetroArctic og en rekke andre næringsutviklingsorganisasjoner utformet felles standpunkter til Petroleumsmeldingen, og kommet fram til fire hovedpunkter som er kritiske for den videre utviklingen av virksomheten på norsk kontinentalsokkel:

• ”Tilgang til nye leteområder er nødvendig for å sikre fremtidige inntekter, aktiviteter og arbeidsplasser langs hele kysten.”

• ”økning av utvinningen fra og rundt eksisterende felt trygger arbeidsplasser og øker verdiskapningen.”

• ”Bevilgninger til forskning og utvikling må økes for å skape ytterligere verdier for lokalsamfunnene og landet for øvrig.”

• ”Mangfoldet av selskap i utbyggings- og driftsfasen må styrkes for å sikre maksimal verdiskapning.”

Taler med én stemme
– Ideen har vært å samle organisasjoner som jobber med næringsutvikling i og rundt de mest sentrale knutepunktene for petroleumsaktiviteten i Norge, sier mulighetsutvikler, energi og infrastruktur, Birger Haraldseid i Greater Stavanger.

– Utgangspunktet var å ta opp noen få tema som har stor effekt for videre verdiskaping for disse regionene, sier Haraldseid.

Den geografiske utbredelsen av samarbeidet strekker seg fra Node-prosjektet i Kristiansand til PetroArctic i Hammerfest.

Regionale ringvirkninger
– Her står vi sammen fra sør til nord om noen kjernebudskap. Samlet sett handler dette om regionale ringvirkninger, et eget punkt i Petroleumsmeldingen, sier Haraldseid.

– Vår rolle er å stimulere til verdiskapning og ringvirkninger i den regionen hvor vi opererer. Vi har en annen rolle enn selskapene og vi er heller ikke bundet av de partipolitiske skillelinjene.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger