Samsung lanserte ny kameragigant

Publisert 3. mai 2014

Galaxy K Zoom er utstyrt med kamerakomponenter i voksen størrelse., Samsung har med varierende mellomrom lansert digre mobiltelefoner med «vanlig» kameraoptikk, og denne uken dukket det opp nok et medlem i denne gruppen: Galaxy K Zoom.

10 x optisk zoom

Mens mobilkameraer flest er utstyrt med såkalt digital zoom, som betyr at det er programvaren som forstørrer bildet, har Galaxy K Zoom fått en optisk zoom. Denne lar deg komme 10 ganger nærmere motivet uten at kunstig forstørring skaper støy og uskarpheter i bildet.

Sensoren i telefonen er en bakbelyst (BSI) CMOS-sensor, som gjør at du kan ta bilder under dårlige lysforhold. Oppløsningen er på 20,7 megapiksler, og du kan filme video i 1080p. Du får også xenonblits. Kameraet er ellers utstyrt med optisk bildestabilisator, som gjør at du ikke trenger være 100 prosent stø på hånden for å få skarpe bilder.

Kamerakomponentene har sørget for at telefonen ikke akkurat er noen liten lettvekter. Med dimensjoner på drøyt 137,5 x 70,8 x 16,6 mm og en vekt på 200 gram finnes det nok bedre alternativer om du leter etter noe å jogge med. Størrelsen vil nok likevel ha lite å si for målgruppen:

– Med Galaxy K zoom viser vi enda en gang at vi brenner for å lage produkter som passer alle forbrukere. Den nye telefonen er laget for fotointeresserte personer som forventer profesjonell fotokvalitet og samtidig en fullverdig smarttelefon-opplevelse, sier Stig-Ove Langø, salgssjef i Samsung Norge i selskapets pressemelding.

Optisk zoom er ikke hverdagskost i mobiltelefoner.

Medium spekket

Dersom du ser bort fra kamerakomponentene, er Galaxy K Zoom en medium spesifisert telefon, ihvertfall om man sammenligner med toppmodellene som har dukket opp de siste månedene.

LES MER: Vårens råeste mobiler

Skjermen har en størrelse på 4,8 tommer, og kjører ut en oppløsning på 720 x 1280 piksler (720p), altså vesentlig lavere enn 1080p-oppløsningen som har blitt ganske standard i toppmodellene.

Fordelen med lavere oppløsning er at man ikke trenger like spenstig maskinvare for å drive skjermen. Galaxy K zoom er for eksempel utstyrt med ARM-grafikkbrikken Mali T-624, en brikke som kom ut for nærmere to år siden. Samtidig skal det understrekes at dette ikke nødvendigvis påvirker den opplevde ytelsen.

Telefonen skal ifølge Samsung være i norske butikkhyller i midten av juni, med en prislapp på rett rundt 4400 kroner.

Nedenfor kan du se produsentens egen skrytevideo for Galaxy K Zoom.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger