Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet (Ptil) har gitt samtykke til bruk av «Polar Pioneer» til produksjonsboring på Troll, » og «Bredford Dolphin» til leteboring Nordsjøen. Også «West Alpha» skal på letetokt, og ConocoPhillips har fått samtykke til å bytte vanninjeksjonsutstyr.

På OPPDRAG FOR BG: «Bredford Dolphin»
skal starte boring for BG Norge på
Blåbær-prospektet i slutten av 2009.

Den flyttbare innretningen «Polar Pioneer» har blant annet boret produksjonsbrønner og flere letebrønner i Barentshavet, men nå skal den altså videre til Troll-feltet for å bore sidesteg fra, komplettere og plugge brønn 31/2-M-14. Brønnen ligger i PL 085.

Boreoperasjonen skal starte innen utgangen av året, og forventes å vare inntil 135 dager. Den halvt nedsenkbare riggen eies av Transocean Offshore. Riggen fikk samsvarsuttalelse (SUT) i 2006.

Får letebore med «Bredford Dolphin»

Den Fred Olsen-eide riggen «Bredford Dolphin» skal på oppdrag for BG Norge starter leteboring nord i Nordsjøen på Blåbær-prospektet. Selskapet fikk samtykke fra Ptil til boring av letebrønn 34/5-1 i Tampenområdet som ligger omkring 25 kilometer nord-nordøst for Snorre. Brønnen ligger i PL 374 S.

Det planlegges å starte boringen i slutten av desember i 2009, og hvis brønnen er tørr skal de være ferdige i løpet av 75 dager. I tilfelle funn på stedet vil varigheten bli 178 dager, i denne perioden skal det bores sidesteg, og utføres logging og testing.

Den halvt nedsenkbare «Bredford Dolphin» er en rigg av typen Aker H-3, og opereres av det Stavanger-baserte selskapet Dolphin.

Skal erstatte innretninger for vanninjeksjon

Conoco Philips Skandinavia har fått samtykke til bruk av undervannsinnretninger for vanninjeksjon på Ekofisk 2/4 V-A. Disse innretningene skal erstatte det eksisterende vanninjeksjonsanlegget på 2/4 W. Det skal brukes åtte vanninjeksjonsbrønner boret av «Mærsk Innovator», ny rørledning for injeksjon av vann, samt kabler og utstyr for styring av injeksjonen.

«West Alpha» skal bore for Nexen

Nexen Exploration Norge har fått samtykke til å bruke den halvt nedsenkbare riggen «West Alpha» for å bore letebrønnen 35/9-5 i PL 419. Riggen har nettopp avsluttet boringen på Jordbær øst for BG Norge.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger