SAS oppretter «oljerute»

Publisert 31. mars 2014

Fly med kun business-seter skal gå direkte mellom Stavanger og Houston.

SAS starter flygninger fra Stavanger til Houston 20. august. SAS imøtekommer med dette et ønske fra toneangivende aktører i oljebransjen om bedre forbindelser mellom Norge og Skandinavia til Houston, Texas og andre veien, ifølge en pressemelding fra flyselskapet.

– Ruteetableringen er et skreddersydd produkt til et definert marked med et spesielt reisebehov, sier konserndirektør for salg og marked i SAS, Eivind Roald, i meldingen.

Ruten vil flys med en businessversjon av Boeing 737-700, og ha et SAS Long Haul Business Class-konsept om bord, med 44 business-seter, moderne underholdningssystem og fullservice-måltider og servering.

– Den gunstige tidtabellen gir gode forbindelser i hele Skandinavia begge veier, samt at Houston er et knutepunkt sør- og vestover til blant annet Mexico, Los Angeles, Dallas og Phoenix med Star Alliance, sier Roald i meldingen.

SAS har inngått en såkalt wetlease-avtale med selskapet PrivatAir som har denne spesialversjonen av Boeing 737-700. Flyet vil være malt i SAS sine farger og logo.

Ruten starter den 20. august, like i forkant av Offshore Northern Seas (ONS). Salgsdato for ruten er fra 29. april, og vil gå daglig unntatt lørdager.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger