Publisert 4. februar 2000

Statoil øker satsingen på leveranser av gass til det asiatiske markedet, og har for første gang inngått avtale om langsiktige LNG-leveranser i regionen. (Foto: Statoil)

Statoil undertegnet denne uken en avtale om levering av LNG til Petronas, til deres importterminal for LNG i Malaka.

– Vi har hatt et meget godt samarbeid med Petronas i mange år, og er svært glade for å ha fått vår første leveringsavtale for LNG i Asia med nettopp dem, sier Eldar Sætre, konserndirektør for markedsføring, prosessering og fornybar energi.

Avtalen ble undertegnet av Eldar Sætre og M Sabarudin M Amin, CEO for Petronas LNG under en seremoni på World Gas Conference i Kuala Lumpur i Malaysia 5. juni.

Malaysia har tradisjonelt vært en stor LNG-eksportør med langsiktig salg til Japan, Sør-Korea og Taiwan. Nå har imidlertid etterspørselen hjemme ført til bygging av Malaysias første importterminal for LNG i Malaka. Statoil skal levere den første lasten i henhold til denne avtalen i august i år, kort tid etter at terminalen er satt i drift.

– Det er økt etterspørsel etter LNG i Asia, og vi ønsker å posisjonere Statoil til å ta del i den veksten, sier Rune Bjørnson, direktør for naturgass i Statoil.

Rundt én milliard kubikkmeter gass skal leveres etter denne fleksible leveringsavtalen som skal løpe i tre år. Dette er et gassvolum som tilsvarer forbruket til to gasskraftverk på 400 MW i nesten ett år.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger