Publisert 4. februar 2000

Are R. Abrahamsen og Rune Abrahamsen har nylig stiftet Farsund Offshore Group AS, og håper å trekke flere i olje/gass-bransjen til Farsund.

LåNER KONTORER: Farsund Offshore Group holder til i foreløpig
lånte kontorer i Lundevågen. Her håper de også å etablere seg
permanent. (Foto: Tore K. Haus)

Både Abrahamsen og Abrahamsen har lang erfaring fra bransjen. Rune har vært arbeidsleder, operatør og prosjektleder innen prosessindustrien i en årrekke, mens Are blant annet har vært engineeringsleder, offshore installasjonsleder og elektriker i løpet sine 15 år i olje- og gassbransjen.

Farsund Offshore Group skal i første omgang jobbe med elektro og automasjon, og har et kortsiktig mål om å etablere seg som en prosjektleverandør innen offshore modifikasjonsmarkedet, med både operatørselskaper og drillingselskaper som kunder. På lengre sikt jobber de med å bygge opp en multidisiplin-organisasjon.

– Markedet vi skal jobbe oss inn mot er rekordhøyt, og det merkes allerede nå høyt press i leverandørindustrien, der det først og fremst handler om hvem som har gjennomføringsevne og kapasitet til å gjennomføre prosjekter, skriver eierne i en pressemelding.

Abrahamsen og Abrahamsen, begge født og oppvokst i Vanse i Farsund kommune, håper at nyetableringen vil lokke flere utflyttere med olje- og gasserfaring hjem igjen.

– Boligmarkedet i Farsund er for tiden tregt, med mange boliger til salgs og gode priser, som kan være en bidragsyter til å lokke noen til Farsund, sier de to.

I etableringsfasen har Farsund Offshore Group fått bistand og rådgivning fra blant annet ordfører Stein Ytterdal og Farsund Næringsselskap.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger