Publisert 1. november 2006

Ocean Rig eier og opererer riggene Eirik Raude og Leiv Eiriksson som for tiden opererer offshore Angola og Canada. Tredje kvartal fikk selskapet et driftsresultat før avskrivninger på 30,2 millioner dollar.

– Det rapporterte resultatet er det beste noensinne for selskapet, men likevel reflekterer det ennå ikke til fulle de økende ratene på nye kontrakter. Dette vil skje i fjerde kvartal, sier styreformann Geir Aune i en pressemelding.

Lange kontrakter
Ocean Rig er nå mer opptatt av å sikre riggene på lange kontrakter enn å satse på at ratene i riggmarkedet skal stige enda mer.

– Hvis vi ville ha absolutt «top dollar» ville vi ventet til noen ville vært desperate nok til å betale mye. I stedet finner vi noe i midten og vi vil istedet sikre oss kontrakter til attraktive rater på tre til fem år, sier styreformann Aune.

– For spekulativt

Leiv Eiriksson Foto: Ocean Rig

– Hadde vi hatt ti rigger, hadde vi spart disse to et år til for å få enda høyere rater, men med to rigger vil det være for spekulativt.

Ocean Rig opplyser i kvartalsrapporten at de har mottatt flere henvendelser for boreprogrammer over hele verden, skriver dn.no.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger