Satser på unge Barents-talent

Publisert 22. mars 2013
Over hundre studenter fra Russland, Finland, Sverige og Norge møtes i Hammerfest til Barents Youth Conference (BYC) helga før Barentshavkonferansen.

,

Helga før Barentshavskonferansen åpner i Hammerfest 22 april, møtes over hundre studenter fra Russland, Finland, Sverige og Norge til Barents Youth Conference (BYC). Arrangørene ønsker å skape møteplasser og danne nettverk mellom ungdom og næringsliv fra Barentsregionen.

– Dette er vår framtidige arbeidskraft, og det er viktig å skape møteplasser mellom dem og næringslivet i nord, sier styreleder for Stiftelsen Barentshavkonferanser, Kåre Tormod Nilsen ifølge en melding.

– En ”motivasjons-boost” kalte en av fjorårets studenter Barents Youth Conference. Studentene er fra 18 til 30 år, og kommer fra universitetene i Luleå, Rovaniemi, Murmansk og Arkhangelsk. De norske deltakerne er fra universiteter og høyskoler i Narvik, Trondheim, Tromsø og Hammerfest.

Under konferansen får studentene presentert sentrale utviklingstrekk i Barentsregionen og forventninger til fremtiden, med fokus på næringsutviklingen. Målet er å gi studentene innsikt i industrisatsninger og karrieremuligheter. De får også jobbe med sentrale utfordringer i regionen, og årets oppgave handler om de største mulighetene og utfordringene for å etablere bærekraftige verdier i nord, heter det i meldingen.

I forkant av konferansen har deltakerne jobbet med en kort presentasjon med relevante temaer i Barentsregionen. Dette legges frem første konferansedag, deretter deles deltakerne i nye grupper og jobber videre med oppgavene. Det nye resultatet presenteres neste dag. Til disse presentasjonene inviteres industrien og bedriftene til å delta, bidra ved gruppeoppgavene og være tilgjengelig for studenten i pausene for samtale og svare på spørsmålene deres.

– For industrien er dette en mulighet til å møte unge talenter, og næringslivet får også presentert seg på en mini-expo, sier Kåre Tormod Nilsen. I fjor deltok bl.a. Statoil, Eni Norge, Aibel og ABB, skriver Barentshaskoferansen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger