Publisert 4. februar 2000

Bergen Group Rosenberg har inngått en langsiktig samarbeidsavtale med Rambøll Oil & Gas for å sikre seg de nødvendige musklene til å ta på seg de virkelig store oppdragene i Nordsjøen.

– Vi ønsker å øke kapasiteten slik at vi kan være et alternativ til de etablerte store totalleverandørene på norsk sokkel i et stresset marked. Samarbeidet med Rambøll vil raskt gi oss tilgang til en etterlengtet økning av den ingeniørmuskel som er forutsetningen for også å kunne delta i konkurransen om de store EPCI-oppgragene i dette markedet, sier administrerende direktør i Bergen Group Rosenberg, Kyrre Nesse, i en pressemelding.

Til sammen vil de to selskapene ha en kompetansebase på nesten 1.000 ingeniører i internasjonal toppklasse innenfor olje og gass, skrives det, og mens Bergen Group Rosenberg er en av mest tradisjonsrike totalleverandørene til industrien i Norge, er Rambøll Oil & Gas et av de største ingeniør- og konsulentselskapene i Norden – med et stort og voksende engasjement for olje- og gassindustrien, både i Norge og internasjonalt.

Konsernsjef i Bergen Group, Roger Simmenes, sier at dette var en viktig avtale for hele gruppen, og at selskapene skal bli en sentral leverandør til hele sokkelen, inklusiv Nordområdene.

Den langsiktige samarbeidsavtalen skal øke kapasiteten til å tilby totalleveranser, med ansvar for hele verdikjeden fra design til ferdig installerte og testede enheter. Satsingsområder bli nybygg av komplekse moduler, komplette topsides og omfattende modifikasjons- og vedlikeholdsprosjekter.

Den faste ingeniørstyrken som er tilgjengelig for det norske markedet kommer til å være på rundt 300 personer. I tillegg har selskapene altså tilgang til flere hundre ingeniører i Danmark.

John Sørensen, som er direktør i Rambøll Oil & Gas, sier i meldingen at en erfaren, solid og profesjonell partner som Rosenberg åpner et betydelig større marked for selskapets tjenester.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger