Publisert 4. februar 2000

Siden uroen i Midtøsten startet har oljeprisen rast oppover, og vært godt over 110 dollar fatet. Nå forsikrer Saudi-Arabia om at de vil kompensere for produksjonsbortfall fra Libya.

Oljeprisene skjøt virkelig fart når uroen spredte seg til Libya. I morgentimene i dag ligger nordsjøolje på 112,34 dollar i spotmarkedet, mens for under en måned siden var den under 100 dollar, og i desember var oljeprisen under 90 dollar.

årsaken til den økte oljeprisen er ikke i første omgang reelt bortfall av oljeproduksjon fra Libya, men frykt for at Libyas oljeproduksjon skal forsvinne og at uroen skal spre seg til andre land i Midtøsten med oljeproduksjon. Nå kommer Saudi-Arabia, som har verdens største oljereserver, på banen for å forsikre om at de vil bidra til en stabil oljepris ved å levere mer til markedet ved behov.

Ifølge E24 sier regjeringen i Riyadh at de har drøftet hvilken betydning protestene mot det libyiske regimet kan få for markedet, og konkludert med at landet må sørge for at nok olje er tilgjengelig på verdensmarkedet.

Saudi-Arabia produserer 8,4 millioner fat olje per dag, men kan øke dette tallet med ytterligere fire millioner fat, ifølge oljeministeren i landet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger