Publisert 16. mai 2008

Saudi-Arabia har økt sin oljeproduksjon med 300.000 fat per dag. Formålet er å kompensere for lavere produksjon i andre land, opplyser landets oljeminister.

NTB

Økningen skjedde 10. mai, og det er ventet at produksjonen vil ligge på 9,45 millioner fat per dag i juni.
Det opplyste oljeminister Ali al-Naimi på en pressekonferanse fredag, samme dag som USAs president George W. Bush møtte Saudi-Arabias kong Abdullah i Riyadh.

– Balanse
Bush oppfordret saudiaraberne om å øke oljeproduksjonen for å hindre en ytterligere økning i petroleumsprisene. Men han fikk ingen garantier for at produksjonen vil øke med mer enn de forholdsvis beskjedne 300.000 fatene per dag.

Oljeminister Al-Naimi mener det er balanse mellom tilbud og etterspørsel i dag. Han hevder de høye prisene blant annet skyldes en spent internasjonal situasjon og lav dollarkurs.

Sikkerhet
Under møtet i den saudiarabiske hovedstaden Riyadh diskuterte Bush og kong Abdullah også sikkerheten rundt petroleumsressursene i landet, som er verdens største eksportør av olje.

– USA og Saudi-Arabia er enige om å samarbeide om beskyttelse av kongedømmets energiressurser. Sikkerheten langs den saudiarabiske grensen skal styrkes, og landets eget økende energibehov må dekkes, het det i en amerikansk kunngjøring før samtalene fredag.

Dyr råolje er et stort problem for den amerikanske økonomien, som sliter tungt med høye priser på bensin og andre oljeprodukter.

Bush ber om billigere olje

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger