Publisert 4. februar 2000

Scana Industrier og FPSOcean har bestemt seg for å droppe kjøpet av FES Ltd. Nå har imidlertid førstnevnte signert en avtale om å kjøpe det Houston-baserte ingeniørselskapet BOP Stacking.

– BOP Stacking er en ledende leverandør av ingeniørtjenester, innkjøp og konstruksjon, samt prosjektledelse knyttet til levering av nye eller modifiserte utblåsningssystemer. Selskapet leverer systemer til flere av verdens største borekontraktører, som selskapet også har rammeavtaler med, skriver Scana i en presentasjon av sitt nye familiemedlem.

Prislappen for 70 prosent i selskapet er 35 millioner kroner. Scana har i tillegg opsjon på å kjøpe de resterende 30 prosentene. Med to år på nakken har BOP Stacking en forventet omsetning på mellom 70 og 80 millioner kroner i 2008, og god lønnsomhet.

Grunnen til at kjøpet av FES ltd ikke blir gjennomført er at de målsatte synergieffektene knyttet til teknologi og marked vanskelig vil la seg gjennomføre. Scana Industrier og FPSOcean har likevel ikke gitt opp ideen om å satse sammen innen turret-baserte løsninger til PFSO-markedet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger