Publisert 4. februar 2000

Scana Industrier har sikret seg kontrakt fro levering av gir og propellanlegg til to seismiske fartøy i Polarcus’ flåte.

Det er gjennom Scana Volda at Scana Industrier har inngått kontrakt for levering av gir- og propellanlegg med fjernstyring til to seismiske fartøy. De er begge av designet Ulstein SX 134, og de har den karakteristiske X-bow designet.

Skipene skal begge to bygges ved Ulstein verft i Ulsteinvik, og nevnte utstyr skal leveres i september og desember neste år. Det er ukjent hvor stor summen på kontrakten er, men tidligere leveranser av samme type utstyr har kommet opp i flere titalls millioner norske kroner.

– Scana er stolt over å samarbeide med Ulstein verft og Polarcus, begge ledende aktører innen sine respektive felt, med sterkt fokus på innovasjon og kvalitetsløsninger, sier konsernsjef for Scana Industrier, Rolf Roverud.

Skipene som bygges kan operere i arktiske farvann, og de har et propulsjonssystem med to propeller drevet av to elektromotorer hver via to av Scana Voldas avanserte gir, heter det i en børsmelding.

– Denne ordren bekrefter Scana Volda’s posisjon som en markedsleder av avanserte propulsjonssystemer. Markedet for avanserte skipsoperasjoner tenderer mot miljøvennlige skip med stor fleksibilitet i operasjon gjennom diesel-elektriske løsninger, noe som gir et stort potensial for Scana Volda’s produktportefølje, sier Roverud.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger