Publisert 4. februar 2000

Gjennom sitt datterselskap Scana Steel Stavanger, har Scana Industrier ASA inngått intensjonsavtale med Samsung Heavy Industry.

Leveransen gjelder støpte stålkomponenter til bruk i forbindelse med utbyggingen av det australske Ichthys prosjektet. Totalverdien på avtalen er NKr 42 millioner.

Arbeidet med kontrakten starter umiddelbart og leveransene vil finne sted i løpet av andre kvartal 2013, melder Scana.

– Kontrakten er et gjennombrudd for Scana Steel Stavanger mot de koreanske skipsverftene og styrker selskapets posisjon som en av verdens ledende støperier for avanserte strukturelle komponenter til olje- og gass industrien, sier konsernsjef i Scana Industrier ASA, Rolf Roverud.

– Scana Steel Stavanger er midt i en omfattende endringsprosess mot mer ferdige produkter og mer kompliserte ordrer til offshore markedet. Selskapet går fra å levere grovmaskinerte stålkomponenter til mer komplette leveranser til krevende kunder innen energi- og olje- og gass markedene. Denne nye kontrakten inkluderer støpte ferdigmaskinerte knutepunkt til riggstrukturen og havbunnssjakter for stigerør. Disse har innvendig korrosjonsbestandig slitebelegg og totalleveransen er med det helt i samsvar med Scana Steel Stavangers nye forretningsstrategi, sier Roverud.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger