Publisert 4. februar 2000

Scana Industrier har blitt tildelt en kontrakt på ferdigmaskinerte smidde produksjonsstigerør til Statoils Snorre TLP-plattform, og kontrakten er tildelt av FMC Technologies.

TENSIONS LEG: Snorre A er en tension leg
platform, TLP, operert av Statoil. (Foto: STATOIL)

Stigerørene som skal leveres er smidde og ferdigmaskinerte stigerør til 10 systemer, og en del tilleggskomponenter til disse. Kontrakten inneholder også opsjon på leveranse av flere systemer. Kontraktsverdien for de 10 første stigerørsystemene er 9,4 millioner dollar, eller rundt 55 millioner kroner.

Selskapet skriver i en pressemelding at de tror kontrakten posisjonerer selskapet for flere leveranser til oppgraderingen av Snorre, og andre prosjekter andre stedet i verden.

– Dette er den første store kontrakten for Scana Subsea, et selskap som ble etablert for å styrke våre muligheter for leveranser av blant annet ferdigbearbeidede produksjonstigerør til olje og gassindustrien. Ordren anerkjenner Scanas materialkompetanse og vår evne til produktrealisering gjennom våre selskapers kompetanse og kapasitet, sier konsernsjef Rolf Roverud i Scana Industrier.

Arbeidet med kontrakten vil starte umiddelbart, og leveransene vil skje fra fjerde kvartal i år og fram til 2012. Arbeidet vil i stor grad involvere Scana Steel Bjørneborg.

Rolf Roverud ser på kontrakten som et gjennombrudd for Scana Subsea og en bekreftelse av selskapets strategi.

– Scana iverksatte en rekke strategiske grep i 2009. Dette inkludert selskapsdannelser og investeringer i våre stålverk, samt etablering av brohoder i de sentrale olje- og gass regionene. Denne kontrakten med FMC og betydelig økt tilbudsmengde for attraktive prosjekter, viser at disse grepene har styrket vår konkurransekraft. Vi forventer derfor at ordreinngangen innen olje- og gass vil øke vesentlig i 2010, sier Roverud.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger