Publisert 4. februar 2000

Servicegiganten Schlumberger Ltd. har startet nedskjæringen av hundrevis av arbeidere i USA og rundt omkring I verden. Nedbemanningen blir sett på som den første bølgen av jobbkutt i energiindustrien.

Schlumbergers største konkurrent, Halliburton, annonserte torsdag at de vil også komme til å kutte stillinger, skriver Dow Jones Newswire.

Shclumberger, som er verdens største serviceselskap, sa torsdag at de planlegger å kutte rundt 1000 arbeidere I Nord-Amerika, noe som tilsvarer rundt fem prosent av arbeiderne der. Selskapet skal også kutte noen av de 65.000 utenlandske arbeiderne, men har ikke oppgittt noen tall for dette.

Kuttene er i respons til den globale nedgangen innen olje- og gassindustrien, med fallende oljepriser og etterspørsel etter olje.

– Det er i respons til reduserte aktiviteter, sa talsmann for Schlumberger Stephen Harris. Harris la til at kuttene vil gjelde for alt fra feltarbeidere til administrative stillinger ved selskapets hovedkvarter i Houston.

Nå spår analytikere at Schlumbergers kutt er et tegn på at industrien forventer en lang nedgangsperiode.

– Man kutter ikke arbeidere med mindre man er sikkert på at dette er et dypt fall eller et lenger fall enn det som tidligere var forventet, sier analytiker ved Jefferies & co, Stephen Gengaro, til Dow Jones.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger