Publisert 4. februar 2000

åtte retningsborere i Schlumberger har fått permitteringsvarsel, og denne uken gikk tre av de ut i permisjon. – Beklagelig, sier tillitsvalgt i Schlumberger.

– Jeg kan bekrefte at det er sendt ut permitteringsvarsel til åtte retningsborere i Schlumberger, det er første gang siden Schlumberger begynte med retningsboring i Norge at vi er blitt rammet av permittering, forteller Magnar Nøkland som er tillitsvalgt for Lederne i Schlumberger.

I februar ble det klart at Schlumberger fikk forlenget kontrakt med Statoil for integrerte boretjenester, denne kontrakten omfattet retningsboring, måling under boring og slamloggingstjenester på til sammen 25 lisenser i Norge. Da skrev Statoil at kontrakten kom som en følge av en omfattende prosess for å tilpasse kostnader i forhold til markedet innen bore- og brønntjenester. Nå er det derimot mindre jobb fra blant annet Statoil til retningsborerne i Schlumberger, og permitteringsvarsel til åtte retningsborere er allerede sendt ut.

Langsiktige boreplaner
Etter det Petro.no erfarer har det vært snakk om at så mange som 20 ansatte kunne bli permittert, men nå har antallet blitt reduserte til åtte. Tre av disse gikk ut i permisjon i går, mandag.

– Schlumberger Norge har permittert et lite antall av sine ansatte offshore på grunn av reduserte boreaktivitet hos norske kunder. Vi forventer at de skal være tilbake på jobb i løpet av de neste få ukene, forteller pressekontakt i Schlumberger, Lianne Qvale.

– Det er beklagelig, og det er ikke så mye mer å si om det, sier Nøkland.

Det er blant annet på Statoil-opererte rigger at det finnes Schlumberger-borere, og pressetalskvinne Eli Rye i Statoil sier at manglende behov for boring skyldes flere ting.

– Vi forholder oss til langsiktige boreplaner, og av og til så opplever vi svingninger og variasjon, sier Rye.

– Skyldes dette forsinkelsene på blant annet «Deepsea Atlantic» og «Aker Spitsbergen»?

– Jeg vil ikke kommentere den enkelte rigg, svarer Rye.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger