Publisert 4. februar 2000

Scorion Offshores datterselskap, Scorpion Deepwater, klarer ikke å sikre finansieringen av en ny rigg ved Keppel Fels, og kansellerer dermed konstruksjonen.

Den 27. november 2008 annonserte Scorpion Offshore at Scorpion Deepwater ikke klarte finansieringen og leveringen av den nye DSS-38 halvt nedsenkbare riggen. Kontrakten ble signert for at riggen skulle konstrueres ved Keppel Fels-verftet i Singapore, mens tredje parter skulle levere bore- og subseautstyr.

På tross at tapper innsats har finanskrisen forhindret Deeppwater fra å klare å sikre den nødvendige finansieringen til Keppel Felso og tredje partene. Deepwater har underskrevet avtaler med alle parter, og dermed bestemt at konstruksjonsarbeidet skal avsluttes, skriver selskapet i en børsmelding.

Scorpion og Deepwater arbeider tett med Keppel og de tredje partene for å muliggjøre at andre parter som har vist interesse kan å overta Deepwaters kontrakter for konstruksjon av riggen. Deepwater skriver også at avsluttingen av arbeide ikke vil påvirke Deepwaters finansielle situasjon.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger