Publisert 4. februar 2000

Scott Kerr, nyslått og midlertidig sjef i Sevan Drilling, eid av kriserammede Sevan Marine, tror ikke det er over og ut for selskapet.

BOREENHETER: Sevan Drilling opererer runde
boreenheter. (Foto: SEVAN MARINE)

I går ble det kjent at Jan Erik Tveteraas, tidligere administrerende direktør i Sevan Marine og fram til i går administrerende direktør i Sevan Drilling trekker seg fra alle sine verv knyttet til Sevan-systemet. Tveteraas har vært i selskapene i ti år, men gikk fra stillingen som administrerende direktør i Sevan Marine tidligere i år for å styre nystartede Sevan Drilling. Siden det har Sevan Marine hatt alvorlige økonomiske problemer, og Sevan Drilling har også hatt utfordringer, blant annet med å komme seg på børs.

Scott Kerr, tidligere administrerende direktør i Noreco, tar over for Jan Erik Tveteraas is Sevan Drilling, i hvert fall midlertidig. Han tror selskapet har mye å by på, selv om moderselskapet Sevan Marine sliter.

– For Sevan Drillings del så går alt etter planen. Men det er jo åpenbart at vi har en aksjonær som kjemper akkurat nå og som har problemer, sier Kerr til Dagens Næringsliv.

Han synes det er vanskelig å si hva som vil skje med Sevan Drilling om Sevan Marine går konkurs:

– Jeg tror ikke det du sier vil skje med Sevan Marine, men uansett er det bånd mellom selskapene som vi ser på nå. Sevan Drilling er et selvstendig selskap og står på egne ben, så ja, det kommer til å fortsette. Men det er en jobb å gjøre, det er helt klart, sier Kerr.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger