Publisert 9. juni 2014

Under Beredskapskonferansen i Tromsø forrige uke, viste NOFO (Norsk Oljevernforening for operatørselskap) og IGSA (Innsatsgruppe Strand Akutt) fram noe av utstyret sitt og hvordan det brukes. Åstedet var Tromsø Havn, og som speaker påpekte, var det «ekstremvær» til Tromsø å være; sol, vindstille og nesten 25 varme i lufta…, Kommandosentralen for øvelsen var ombord på Redningsskøyta. Merk linen akter!

I andre enden av linen hang luftskipet «Ocean Eye,» med sine justerbare kameraer som også kan brukes i infrarødt modus ved dårlig sikt, og til å måle tykkelsen på oljeflak – så lensemannskapet vet hvilken del av flaket som skal prioriteres.

«Ocean Eye´s» perspektiv på øvelsen, for anledningen gjengitt på storskjerm så publikum selv kunne følge med.

«Popcornexpressen;» NOFO-mannskaper på vei inn for å spre «oljesølet,» et par kubikkmeter popcorn. Den samme båten ble senere brukt av IGSA for å slepe lenser.

«Oljesølet» går på havet.

«Opprenskningspatruljen» på vei inn; fiskebåter og mannskap opptrent i oljevern – et ektefødt barn av Enis Goliat-oljevern.

Til angrep…

Første båt og lense skjærer inn i «oljesølet.» Den våkne leser vil utfra merkingen skjønne hvorfor det er naturlig at akkurat denne båten ligger i tet.

Restene av «oljesølet» ringes inn av IGSA med konvensjonelle lenser, og Kystverkets GB Cat fra Grovfjord Båtbyggeri brukes som arbeidsplattform når IGSA demonstrerer sin skimmer – som nok er mer effektiv på virkelig olje enn på popcorn…

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger