Publisert 4. februar 2000

Seadrill fortsetter bestillingsrushet sitt, og ber Jurong i Singapore bygge en ny oppjekkbar enhet som skal jobbe for ConocoPhillips på norsk sokkel i forbindelse med Ekofisk Sør og Eldfisk II.

LIK ELARA: Den nye riggen vil minne en hel del
om «West Elara» (bildet). (Ill.: SEADRILL)

Riggen skal ifølge en pressemelding fra Seadrill være ferdig i tredje kvartal 2013, og prosjektet har en prislapp på 2,9 milliarder kroner.

Seadrill har allerede sikret seg kontrakt på riggen. Den skal jobbe for ConocoPhillips på Eldfisk II og Ekofisk Sør fra fjerde kvartal 2013. Kontrakten er på fem år, og har en verdi på rundt 3,78 milliarder kroner inkludert mobiliseringskostnader. Riggen vil trolig inngå i det nye Seadrill-selskapet North Atlantic Drilling.

Riggen er basert på samme design som «West Elara», som er et annet nybygg Seadrill står bak. «West Elara» skal på kontrakt for Statoil når riggen er ferdig bygget. Begge riggene er basert på et Gusto MSC CJ70 150A-design, og bygges etter norsk regelverk og norske krav. Riggen kan operere på opptil 150 meter dypt vann, med en høyere dekkslastkapasitet og høyere operasjonell effektiviteten enn tidligere oppjekkbare rigger. Størrelsen på riggen gir også muligheter for utvidete muligheter når det gjelder testing og tidligproduksjon, mener Seadrill.

– Dette er Seadrills første oppdrag for ConocoPhillips på norsk kontinentalsokkel, og dette styrker forholdet mellom de to selskapene. Vi er fornøyd med å introdusere nok en ny og avansert oppjekkbar enhet til denne regionen, og samtidig bidra til økt levetid på Ekofisk. Nybygget er et viktig tillegg til vår flåte med harsh environment-rigger, og vil øke inntjeningen og arbeidsgiverprofilen vår i denne regionen, sier Alf C Thorkildsen, administrerende direktør i Seadrill Management.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger