Publisert 10. juni 2011

Seadrill har bestilt en ny semi-tenderrigg fra KeppelFELS, klar for levering i Q2 2013. Riggen vil ligne på den nylig ferdigstilte «West Jaya», og vil koste under USD 200 millioner.

Av Magnus Birkenes

Riggen skal bygges av KeppelFELS Ltd i Singapore, og vil bli en halvt nedsenkbar, selvopprettende tenderrigg (en semi-tender), og den overraskende lave prisen på under 200 millioner dollar inkluderer boreutstyr, prosjektstyring, reservedeler, renter og operasjonsforberedelser, melder Seadrill.

Nybygget vil bli en tilnærmet kopi av semi-ternderriggen «West Jaya», som Seadrill fikk ferdig i hende i mars i år (og som gikk rett inn i en toårskontrakt). Designet blir av typen KFELS SSDT 3600E, og vil ligne på syv tidligere rigger Seadrill har bestilt fra verftet siden designet ble lansert i 1994. Den vil få en krankapasitet på 250 tonn, fire slampumper og husrom for 160 personer. Modellen kan operere på vandybder opp mot 2.000 meter, i hardt vær.

Den totale semi-tenderriggflåte til Seadrill vil etter dette telle 20 rigger.

-Tenderriggbransjen har vist seg å både vise gode operasjonelle resultater og økonomiske fordeler de siste ti årene, sier Seadrill Managements konsernsjef Alf C. Thorkildsen i en kommentar.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger