Publisert 4. februar 2000

Seadrill har sikret seg en fem års kontrakt med Pemex for riggen «West Pegasus». Riggen skal operere i Mexico, og er en av de to Seadragon-riggene Seadrill kjøpte tidligere i år.

Seadrill kjøpte riggene «Seadragon I» og «Seadragon II» for rundt 6,5 milliarder kroner i januar. Seadrill estimerer nå den første kontrakten på den første riggen til å være verdt 850 millioner dollar pluss mobiliseringskostnader, altså 4,6 milliarder kroner.

Kontrakten har en fast dagrate de første to årene på rundt 466.000 dollar, etter dette skal dagraten justeres årlig med basis i markedsforhold.

Riggen er nybygget ved Jurong-verftet i Singapore, og gikk til Mexico 1. april. Der skal riggen mobiliseres, før den begynner arbeidet i tredje kvartal 2011.

– Dette er Seadrills første oppdrag for Pemex, og representerer en spennende mulighet for å utvikle et tett forhold med et av de største nasjonale oljeselskapene i verden, og styrker også posisjonen vår i Mexicogolfen. Denne kontrakten understreker verdien av Seadragon-enhetene, sier Alf C Thorkildsen, administrerende direktør i Seadrill, i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger