Publisert 4. februar 2000

Nybygget «West Juno» har stått uten jobb siden den ble levert fra verftet i begynnelsen av desember. Nå har Seadrill skaffet jobb til riggen – i Burma.

Det er Statoils nye partner på oljesandprosjektet i Canada, thailandske PTTEP, som skal bore offshore Burma, og nå har de sikret seg den norske riggen «West Juno» til å bore i Burma. Riggen skal ifølge Upstream operere her i fire måneder.

Også tidligere har Seadrill hatt aktivitet i Burma, den gang da de boret for australske Twinza Oil. I fjor skal talskvinne for Seadrill, Hilde Waaler, ha sagt at selskapet ikke hadde planer om videre aktivitet der. Det norske Utenriksdepartementet advarer selskaper mot å drive forretninger i landet. Norge har lagt seg på EU linjen som har sanksjoner mot Burma, men det er ikke nedfelt i lov at norske selskaper ikke kan drive forretninger i Burma, Norge er heller ikke lovpålagt gjennom EU, selv om norske myndigheter oppfordrer til å følge samme linje.

Les også: Seadrill tar i mot «West Juno»

Seadrill er registrert både på børsen i Oslo i New York, ifølge amerikanske retningslinjer er det forbud mot å gjøre nye investeringer i Burma. I disse retningslinjene er det likevel det Upstream kaller et smutthull som tillater «tekniske tjenester».

Seadrill var ikke tilgjengelige for kommentar.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger