Publisert 4. februar 2000

To nye oppjekkbare rigger er bestilt av norske Seadrill hos det kinesiske verftet Dalian Shipbuilding. Kontrakten har en verdi på 380 millioner dollar, eller nesten 2,3 milliarder kroner.

Riggselskapet Seadrill har bestilt enda flere boreinstallasjoner, og de to nye oppjekkbare riggene som nå skal bygges vil ha en verdi på 380 millioner dollar. Det er verftet Dalian Shipbuilding Industry Offshore som skal bygge riggene, og de skal leveres fjerde kvartal 2012 og første kvartal 2013. Den totale kostnaden inkluderer prosjektstyring, bore- og rørhåndteringsverktøy, reservedeler og renter.

Selskapet har ifølge en børsmelding ytterligere opsjon på to nye rigger av lignende type ved samme verft.

– Vi forventer forbedring i marked og forhold for premium oppjekkbare rigger. Disse nybyggene posisjonerer selskapet til å møte kundenes behov og styrke vår posisjon som den ledende operatøren av moderne høykvalitets boreenheter, forteller administrerende direktør for Seadrill, Alf C. Thorkildsen.

Han legger til at flåten vil etter kjøpet av Scorpion, samt de to nye fra Jurongverftet være den største i verden av sitt slag, med totalt 18 jack-uprigger konstruert etter 2006.

Les også: Bestiller boreskip for 7 milliarder

Forrige uke ble det klart at selskapet også bestiller boreskip til den store gullmedaljen. Ved Samsung-verftet i Korea skal det bygges inntil fire boreskip for riggiganten.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger