Publisert 4. februar 2000

Seadrill har signert en kontrakt med Saudi Aramco for sysselsetting av jack-up riggen West Callisto offshore Saudi Arabia.

Kontrakten varighet er minimum tre år pluss opsjon på ett års forlengelse.

Potensielle ?inntekter for treårsperioden er omtrent USD 164 millioner, tilsvarende 938,5 millioner kroner etter dagens kurs, pluss en USD 20 millioner, eller 114,5 millioner kroner, i mobiliseringsgebyr for å dekke ulike oppgraderinger, tørke slep fartøyet utgifter og dagrater i mobilisering perioden.

West Callisto opererer for tiden i Sørøst-Asia, hvor den skal være til eksisterende operasjoner er planlagt sluttført i august 2012. Enheten vil deretter starte sin transitt til Midtøsten, og det er planlagt å starte operasjoner for Saudi Aramco i september 2012.

– Vi er glade for å ha undertegnet vår første kontrakt med Saudi Aramco for drift i?Saudi-Arabia, sier administrerende direktør Alf C. Thorkildsen i Seadrill Management AS.??

– Denne prisen utfyller vår voksende jackup-operasjoner i regionen som vil øke fra to til fem enheter i år. Vi fortsetter å se en sterk etterspørsel etter førsteklasses oppjekkbare rigger, og forventer å forbedre vår inntjeningssynlighet for denne aktivaklassen fremover, sier han.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger