Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet har pålagt Odfjell Drilling og Seadrill Management å gå igjennom en del punkt knyttet til evakuering fra selskapets innretninger. Selskapene har ikke gjennomført en gjennomgang de ble pålagt.

REFS FOR LIVBåT: Odfjell og Seadrill får beskjed
om å gjøre en ny vurdering av sine
evakueringsmidler.
(Foto: INGER JOHANNE STENBERG)

I april ble 22 operatører og redere på norsk sokkel varslet om at de skulle gjennomføre en helhetlig vurdering av evakueringsmidlene på sine innretninger og lage en plan for å utbedre eventuelle mangler. Også Seadrill og Odfjell sendte inn svar på henvendelsen, men gjennom oppfølgingsmøter med Odfjell og Seadrill har Petroleumstilsynet konkludert med at selskapene ikke har gjennomført en helhetlig vurdering av sine evakueringsmidler.

– I møtet med Odfjell kom det blant annet frem at selskapet ikke har vurdert fremdriften for hver enkel livbåt på hver av innretningene som det har ansvar for, påpeker Petrleumstilsynet, men også Seadrill har gjort slett arbeid:

– Etter møtet med Seadrill konkluderte vi med at de planlagte tiltakene framstår som utilstrekkelige for å få til helhetlig oversikt over saksområdet og sikre nødvendige tiltak før vintersesongen. Blant annet er framdrift og operasjonelle begrensninger for konvensjonelle båter ikke vurdert, og MOB-båter har ikke vært inkludert i vurderingen, skriver Petroleumstilsynet.

Dermed får selskapene frist til 31. august med å utbedre dette, ved å gjøre en ny helhetlig vurdering av mulighetene for evakuering fra sine innretninger. Odfjell får også spesifikt påpekt at dette inkluderer en analyse av fremdrift for hver livbåt som er på selskapets innretninger.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger